Hoppa till innehåll


Most Liked Content


#6842 Statusuppdatering grupptalan

Postad av Gäst på 17 september 2013 - 10:20

Hej,

 

Det Dentz och jag har arbetat med de senaste dagarna i gruppanmälan är att samla in innehav och ett skadeståndanspråk till adressen sophiashaneimyourbiggestfan@gmail.com. Då vi hade fått in 125 personer, som inkommit med anspråk om ersättning hade vi tillsammans 43 miljoner aktier, vilket är ett tillräkligt antal, för att kunna väcka åtal mot Mats Krönlein och Dejan Shabacker i form av att få inkomma med en stämningsansökan.

 

Senast jag loggade in på min e-post Sophia Shane, så hade jag fått in över 200 nya anspråksmejl. Med det sagt, så kan det röra sig om att vi sammanlagt har mellan 60 - 70 miljoner aktier i ryggen.

 

Under dagarna har händelseutvecklingen varit så att vi har fått publicitet för vår sak inte bara genom DI utan även genom Claes Hemberg Avanza Bank, som lagt ut flera twitterinlägg om vår grupptalan. I och med detta har nya medlemmar kommit till oss.

 

Med dessa uppgifter lämnade ovan, så ringde jag idag upp kammaråklagare Arne Fors, som sitter på Ekobrottsmyndigheten och frågade hur jag skulle gå tillväga nu när jag har 43 miljoner aktier och vill lämna in en skadeståndsansökan, då var det först lite knivigt och han bad mig att vända mig till Tingsrätten. 

 

Jag ringde Tingsrätten i Stockholm och fick ett brottsmål, B12961-13. Det är brottsmålet mot Mats Krönlein och Dejan Shabacker. Sedan blev jag inkopplad och fick prata med trevlig prick, där jag fick informationen att de på Tingsrätten motsätter sig inte om kammaråklagaren på Ekobrottsmyndigheten begär att en skadeståndsansökan hanteras i brottsmålet. Om han även ansöker om att ett målsägande biträde tillsätts har vi inte heller problem med, men begäran måste komma från honom. 

 

Då var jag tillbaka till ruta ett och fick ringa tillbaka till Arne Fors och informera om att Tingsrätten motsätter sig inte att skadeståndsansökan hanteras(upptas som del) i brottsmålet och har inte heller några problem med att du lämnar in en begäran om ett ombud att företräda enskilda aktieägare mot Mats Krönlein och Dejan Shabacker. Han svarade att han skulle kontakta Tingsrätten. 

 

Senare fick jag ett mail efter att DI gått ut med en artikel om att Aktieägare stämmer Mats Krönlein och Dejan Shabacker och har 12% av aktierna, vilket var sant, då vi hade fått in en 126 aktieägare, som totalt hade ett innehav på lite över 8,6 miljoner. Anyway, jag fick ett mail från Arne Fors, där han bad mig att ganska omgående meddela honom om ett målsägande biträde, d.v.s en skaderättsadvokat, som skall vara väldigt skicklig.

 

I och med att vår talan blir hanterad inom brottsmålet som drivs av en statlig myndighet, d.v.s Ekobrottsmyndigheten, så står alltså staten för rättegångskostnader.

 

Sagt och gjort tog jag kontakt med en advokat och väntar på ett svar. Denna advokat är inte vem som helst. Kan dessvärre inte gå inte på ännu vem det handlar om tills jag har fått en accept. 

 

Till honom har jag bifogat mailet från Arne Fors, om att han ber oss att hitta ett duktigt ombud i skaderätt och mot finansmarknad. 

 

Vidare bifogade jag Hembergs twitters och Annlie Östmans artikel i DI idag, som jag för övrigt har pratat en bra stund med idag och fått värdefull information för utredningen. 

 

Det är senaste statusen.

 

Mvh 

Mr Hauser

Admin sweshares.se

 

 


 • Heisenberg, elector, Richard1987 and 18 others like this


#6901 Statusuppdatering grupptalan

Postad av Gäst på 18 september 2013 - 12:57

Tänkte att det var på sin plats med ytterligare en statusuppdatering.

 

Som har kommit ut till marknaden lite hastigt är att Kammaråklagare Arne Fors kommer yrka på näringsförbud för Mats Krönlein och Dejan Shabacker. 

 

Har varit i kontakt med två advokatbyråer, men råkade göra ett misstag och kontaktade en viss Samuelsson, som tydligen företräder Mats Krönlein, så det blev lite av en miss. Fick en god kontakt med den andra advokatbyrån, som jag initialt ville ha, men som jag trodde inte skulle kunna ta detta fall, fast till min förvåning fanns intresse, får väl kanske något avslut i slutet av veckan förhoppningsvis.

 

Nu har det blivit lite av en huggsexa kring det här med information till press om vilka som skall företräda oss. Två nättidningar slåss om vem som skall få informationen först. Lite angenämt.

 

Mvh

Mr Hauser


 • Heisenberg, Holsken, elector and 11 others like this


#8743 Dagens handel i Josab International

Postad av fallone 22 oktober 2013 - 12:17

Asså, folk kommer ju med berättigade frågor och funderingar. Det är konstigt att du bara svarar med tre typer av svar eller en kombination av dem;

- gammal information + spekulationer

- bash/baissande-försvar

- och "det är riskfullt/går ur om ni inte vill/inte alla ägg i samma korg" etc.

Det blir rätt tröttsamt.

 

Det handlar inte om något BASHANDE, för det är ingen som sitter och skriver något rakt negativt utan en legitim fråga/fundering. Så fort någon inte håller med dig så är denne en basher. Snarare får jag bilden om haussande från din sida då du som sagt endast svarar med klyschor, PMs och gammal fakta. Faktum är att du aldrig verkar svara med något du skrivit själv.

 

^ Om det inte framstod klart nog av ovanstående så förtydligar jag: det är bilden jag får av dig; det behöver inte vara sant.

 

Självklart gör du ett jävla jobb med att förse oss med information, och det ska du ha tack för.

 

PS. För mig får du gärna fortsätta att förse oss med information, men låt den gamla vara. Det ger en bild av att du har ett annat motiv än bara förse oss med information. Låt också bli att svara på alla som tycker annorlunda än du, tycker jag, för om det bara handlar om åsiktsskillnad så leder det ändå ingenvart.

 

Det var mina två cent; var tvungen att skriva av mig.


 • MrTing, Jadu, TGIF and 4 others like this


#8160 Dataintrång

Postad av Gäst på 09 oktober 2013 - 01:30

Diskussion låst.

 

// Heisenberg


 • ALEX, timezone, Jadu and 3 others like this


#7169 Uppdrag

Postad av Gäst på 23 september 2013 - 12:10

Hallå,

Vi har fått Aktiespararnas att ta mötet med advokat,
så det är kirrat!
 • Holsken, JSurf, Axis and 3 others like this


#7080 Statusuppdatering grupptalan

Postad av Gäst på 20 september 2013 - 08:36

Positiva händelser på G. Väntar på svar på ombud, som kan sätta sig ner med advokat och förhandla, då jag är hjärnan i bakgrunden och inte samtalar initialt förrän vi har avtal. Advokatbyrå enormt intresserad av målet.
 • Heisenberg, coneHBS, Lejonet and 3 others like this


#7040 Statusuppdatering grupptalan

Postad av Gäst på 20 september 2013 - 05:28

Hej,

 

Vi jobbar vidare på fallet och har upptäckt en del nya ämnen att ta tag i. 

 

Vi lyckades få stöd av Aktiespararna, vilket kan bli en viktig part för oss. Hoppas även på att knyta Avanza Bank och pension till oss. 

 

Jobbar på i ärendet och återkommer.

 

Mvh

Mr Hauser


 • Heisenberg, AndersL, Lejonet and 3 others like this


#6371 Skadeståndsansökan

Postad av Gäst på 14 september 2013 - 11:33

Här kommer en förklaring inom kort hur beräkning av skadestånd skall uträknas vare sig du sålt eller inte. Eller om du sålt del av ditt innehav.

 

Sedan kommer jag även lägga med en e-post adress, så att man kan mejla sitt skadeståndskrav, som man får räkna ut själv, för jag hinner inte räkna ut över 90 personers egna skadestånd. 

 

Tack för att vi hjälper varandra med detta.

 

UPPDATERING:

 

Nu har jag gjort min del i grupptalan och nu ska Dennis(Dentz) skriva skadeståndskravet. Vi får inte glömma själva ansvarsfrihetsdelen heller. 

 

 

Mvh

Mr Hauser


 • ALEX, Holsken, paracord and 3 others like this


#9144 Dagens handel i Josab International

Postad av noob 06 november 2013 - 09:35

Tester
 
För min del, så jobbar jag inom IT branchen. Men tycker mig nog vart med tillräckligt på biologi lektionerna för att veta att vatten är något som är en förutsättning för liv. Har människan varit med och sabbat denna resurs, så måste man göra något åt detta. Resultat efter att ha strunta i detta är enkelt att räkna ut.
 
Hursomhelst. Angående tester. Inom IT-branchen så testas det friskt. För egen del så jobbar jag med utveckling av en applikation som snurrar på kunds intranät. Nyligen så blev vi klara med utvecklingsbiten av det som skall levereras. Det som återstår är nu är två test-faser. Dels en egen intern test, samt en slutgiltig UAT (User Acceptance Test) som det heter. Den senare görs av kund och en lyckosam sådan ligger till grund för ifall vi får lov att rulla ut detta i produktion. (Som ju i sin tur sker i form av en Pilot inledningsvis...)
Vårt nuvarande läge är på nivån av det interna testningen. En av delarna har vi inte skriptat för utan var tvunget att utföras av någon 'IRL'. Testet som skall utföras innehåller ca 300 testfall ganska snabba testfall, där vi inledningsvis estimerat att varje testfall tar 5 minuter att genomföra. Dvs, sammanlagt uppskattar vi att denna test kommer ta 25 mantimmar.
Detta arbete inleddes i måndags och pågår fortfarande.
 
Nu vet ju inte jag hur man gör för att testa anläggningar av den här sorten. Men om man får... så spekulerar jag gärna. Jag kan tänka mig att man från kundens håll har rätt bra koll på vilka olika föroreningar man har i sina vatten. Jag skulle ochså tro, att det kanske inte är en homogen sammansättning av dessa sammansättningar över hela kina. Utan detta varierar nog kraftigt. Dessutom kan detta i någon mån variera över tid på en och samma plats.
Antag att den funktionella kravlistan på anläggningarna är att klara av samtliga av dessa variationer. Vi antar ochså att anläggningarna även skall vara funktionsdugliga i allehanda väder omslag som är vanligt förekommande för en region. Givet att anläggningarna avses placeras ute på landsbygden får man anta att användarvänlighet ochså ligger högt på listan.
 
Med antagningarna ovan så skulle man kunna tänka sig att man kan förbereda testfall av typen:
 
Förberedelser: Provtagning bör ske long:lat, här finns den sammansättning som avses testas. Innan test, mät och sammanställ vattnets sammansättning.
 
Förutsättningar: Test bör genomgå under tre olika förutsättningar vilka är vanliga för platsen long:lat, Fint väder, Blåsigt 25m/s, skyfall
 
Testfall: Vatten innehållandes A% koncentration av komponent X, B% av komponent Y, C% av Z.
 
Förväntat resultat: Rent vatten
 
Har säkert missat något viktigt ovan. Men, sedan tar man med sig grejerna ut. Man mäter vattnet på platsen man avsatt och upptäcker att sammansättningen skiljer sig stort från testfallet. Eftersom man vet att den sammansättning som man angett är vanlig så är det otroligt viktigt att man testar just den. Resultatet blir att man måste ut och reka en ny plats, ta mätningar för att tillslut hitta en plats att utföra testet på. Dock var detta något man inte hade med i beräkningarna i sitt ursprungliga estimat. Men kunden bestämmer sig att ändå utföra detta enligt testfallets beskrivning. Som tur var är att man har en väderprognos, som säger att snart kommer det blåsa upp till storm och man kommer få ett ypperligt tillfälle att testa anläggningen under stormiga förhållanden. Dessvärre... Så visade det sig senare - att stormen tog en bana 10 mil söder om platsen man hade ställt anläggningen. Typiskt, men sannolikt.. om några dagar så kommer nog stormen som gör att man kan testa under dessa förhållanden. I uppskattningen så hade man med 3 dagar för testet, eftersom det som regel stormar var och varannan dag. Just den här veckan blåste det inte förrän på 5:e dagen! dvs man förlorade ytterligare två dagar.
Nåja...
Det jag vill trycka på här, är att det kanske inte alltid är så lätt att estimera hur lång tid viss testning tar. Ovan är bara några av de olika fall som skulle kunna inträffa. Och då har vi bara ett av de funktionella kraven med i testfallet. Finns sannolikt massor med oförutsedda saker som kan få snurr på klockan. Ge fantasin i 10 minuter till är jag övertygad att man hittat ytterligare några inte så otänkbara anledningar till fördröjning i förhållande till estimat. Bara för att det tar längre tid än beräknat så måste det inte innebära att det är problem, man kan mycket väl ha varit för snål i sina estimat!
 
Just det... När det gäller våra egna tester. Dessa pågår än som sagt och lär nog inte vara färdiga förrän i morrn kväll. Än så länge har samtliga 230 test som körts hittils har fungerat precis enligt våra förväntade resultat. Dock var vi lite naiva när vi estimerade testcasen, det visade sig att varje testfall i verkligheten tog 7-8 minuter - snarare än de 5 vi hade uppskattade från början.

 

//Noob


 • Nybörjarn, 10DJ, Mange and 2 others like this


#8428 Höj taket och nivån här inne!

Postad av dalecarlian 15 oktober 2013 - 12:58

Hej!

 

Det är inte bara jag som är berörd av detta nedan, utan flera andra har blivit utsatta för tomtar eller nidiska moderatorer.

 

Det här forumet håller på körs i botten av medlemmar OCH moderatorer.

 

Man bör kanske sätta upp lite riktlinjer för hur moderatorer skall agera, för idag verkar det lite "high chaparall". Allt hänger på vilken moderator som tar tag i problemet. Har man otur så har den moderatorn vaknat på fel sida och bestämmer sig för att stänga av medlemmar utan en verklig orsak.

 

Vi bör höja taket här inne och tillåta att vissa diskussioner kan bli lite hätska men inte urspårade, och med det menar jag inte att vi skall tillåta personliga påhopp.

 

Däremot så ska man som medlem inte behöva dra sig för att säga emot en moderator eller medlemmar som "Mr Hauser" (som verkar ha en hemlig agenda) eftersom man då åker på en varning/avstängning.

 

Vi klarar nog av att hålla oss på en sansad nivå som inte behöver spåra ur.

Dessvärre är  vi på väg dit eftersom moderatorerna backar upp vissa tomtar eller slänger ur sig varningar/avstängningar utan någon som helst saklig grund.

 

Lyfter gärna upp det här problemet, och hoppas att medlemmar som annars skickar PM emellan varandra vågar träda fram i den här tråden UTAN att åka på repressalie av moderator.


 • AndersL, Rastamannen, TGIF and 2 others like this


#7734 Dagens handel i Precise Biometric

Postad av Miss Paris 02 oktober 2013 - 08:53

Hej , är PB-aktieägare och ny i detta forumet. Är en rookie när det gäller aktier och har gett mig detta året att förstå mig aktiemarknaden och sen avgöra om jag skall fortsätt med detta.  Läser oftast igenom forumet i placera men tycker att det just nu förekommer rätt mycket pajkastning där vilket gör att det är svårt att identifiera intressanta informationer om PB bland alla tyckare som inte tror på den här aktien som jag misstänker är dagtraderare  som är besvikna på att inte få göra dagens vinst.

 

Jag läser så mycket jag kan om PB och varit med på medgång, uppgång, nedgång och den sista rejäla nedgången vilket skakade om mig rejält men jag säljer fortfarande inte mina PB för jag tror stenhårt på dem trots separationer med en fritt fallande aktie…...

 

Anledningen att jag tror på den här aktien är de produkter som PB har och som ligger i tiden och i framtiden. Som man har nämnt innan så är det inte bara algoritmen det handlar om utan att det finns ett helhetstänkt kring deras produkter som kommer att få genomslagskraft inom många områden. Och PB har ju hållit på sen 1997 och har gjort sin läxa och det är dags att börja tjäna pengar för dem och även för oss som har aktier i PB. Så håll ut alla, det kommer att vara skakigt ett tag till men sen.......

 

Glöm inte att det var en snabbemission där man fick in 86 miljoner kronor, alla de olika partners som vi kan läsa om på deras hemsida. Produkterna. Och sen den här tystnaden ,,,,,visst är det något på gång.  Det finns tidigare inlägg om TM:S försäljning som var i mitten av september månad och att vi inte kunde vänta oss något kanske förrän mitten av oktober (insiderförsäljning) . Ja det är ju en aspekt som kan vara värt att beakta. Jag brukar säga till min syster som även har aktier i PB men inte är så aktiv som jag, att vi väntar till Q4 detta året och Q2 nästa år och ser vad vi skall göra med aktierna.

Ha hoppet kvar PB-ägare

Med ödmjukhet

Miss Paris

 

 


 • Nybörjarn, Martini, paracord and 2 others like this


#7315 Statusuppdatering grupptalan

Postad av Gäst på 26 september 2013 - 06:18

Hej,

 

Idag kommer information om advokat eller advokater, då vi ser ett intresse av två olika att delta i detta.

 

Till Eko står en lång kö av advokater, då de gärna engagerar sig i brottsmål via EKO. En av anledningarna är att

ett brott här tar 2 år i regel innan man kan vänta sig pengar, bara så att ni är beredda på det. Tinget tar tid på sig. Tingsrätten alltså, men det fina i kråksången är att räntan är hög i Tingsrätten på pengarna. Vad jag hört skall den vara en bra bit över 5%. Får mer info om det senare.

 

Har knytit an en väldigt smart kille, som skall ingå, som partner till oss i vårt forum på sikt, för att utveckla fonden för småsparares rätt till backning i kommande mål mot bolag.

 

Mvh

Mr Hauser


 • Holsken, universe777, Gutt and 2 others like this


#6998 Maxpeak pres. med Cefour mfl

Postad av kakan1 19 september 2013 - 02:54

Maxpeak    presentation

Max starta mötet med att säga , att inga frågor runt Mats K skulle tas up.

max har nu 75 % av Capilum

10.5 rösträtt i sensavis... (Reservation för misstolkning) ca siffror

 

Cefour Vd

Han presenterade litte info om företaget o hur det funka mm.

Står under ett namn som e Cefour colection ägs 50/50 % med ett hollänskt bolag.

Frågade  om det  kommer nån ny produkt, tex Mohitto på glas eller redbull vodka. Svar nej, han påstod att vin is the way att det va mest pengar där, men det gick på samma maskin fast med annat verktyg.

Frågade! Vad är igentligen sant förutom det Kroatiska bolget, Stämmer spar butikerna plus massa andra ställen i världen ?

Svar  va, Vd, allt jag  säger e sant…

I minglet fick jag reda på att preliminärt datum för start igen är 16 /10 om inget strular från länet.

Pratade med Jan från max   om deras syn på bolaget, han svara att dom har 100 % procent tillit för Vd i Cefour. Caplium har 9,7 procent röst rätt i Cefour.

 

Sensavis bildades 2009.

Vd Fredrik Olofson. 16 – 17 år i data branchen. Ny satt sen ett par månader tillbaks.

Har testat deras nya produkt, för mej som har svårt för inlärning vart det WOW, Detta kan gå långt.

Företaget har ett par taskiga bosklut ,  man har avslutat dom områden och börjat satsa på 3d detta år.

En bit kvar, men potensialen som jag  ser är obegränsat, måste testas för att förstå det jag menar…

Jag kommer satsa i detta bolag, men inte förens efter 2013, dom har en sjuck burn rate atm.

I en privat diskution med vd, så har dom kontakt med Uk o Usa börjat , via mejl än så länge men det kan vara på G..

 

 

Wisscom

Haha när jag såg deras skärm. Bor man i Sthlm så tycker jag man borde åka till Ica maxi o se deras tv ovan för bannanerna , det har ökat bannan försjälning med 30 procent stabilt nu i ett år.

Ska ta ett ex till, fjärilar som flög ut mot en, Fantasin är obegränsad o utan glas ögon givetvis.

Sen att man kan skära in i saker, gå in typ o se det i 3d.

(Kan va något ser jag det som )

 

By crown

Hmm, efter en misslyckad pressentation.

Svårt o berätta , ska fördjupa mej bättre i denna punkt, kändes som kalle ankas företag men  mot slutet lostna det det litte. I sängen lossna bittarna i huvudet , men hur jag ska formulera det är en gåta. Ska kontakta henne för en ny presentaion privat inom kort som hon då erbjöd själv.…

 

Tar allt litte snabbt nu, stort prov imoron, mer detaljer kommer senare i helgen...
Mvh Happy Cake

 


 • timezone, coneHBS, Björn and 2 others like this


#6229 Dagens handel i Cefour AB

Postad av Gäst på 13 september 2013 - 09:02

Lägger ut mitt brev till Nilstadius:

 

Hej Jan,
 
Det var trevliga nyheter att ni kommer att ta ett "ordentligt ägaransvar för att försöka återuppbygga förtroendet". 
 
Då önskar jag svar på följande frågor, som sett mitt kapital minska med 500 000 kr sedan jag gick in i Cefour med anledning att ett kroatiskt industribolag förberedde bud på hela Cefour Wine and Beverages samt att DD genomfördes på kontoret i Åhus.
 
Så pass mycket kan jag, så att en företagsbesiktning genomför man inte om man inte är intresserad av att inkomma med ett bud på ett bolag.
 
1. Vad hette bolaget som ville buda på C4?
 
2. Finns det någon sanningshalt bakom något av de pressmeddelanden, som    
    kommit ut från Balkanregionen, mer än att glas har sålts till Viking 
    Skandinavija, glas har levererats och Cefour har fått betalt?
 
    Vad heter den supermarketkedjan, som nyligen etablerats i Serbien-
     Montenegro, där Viking Skandinavija således skulle sälja glas till?
 
    Vad heter Casinokedjan i Serbien-Montenegro?
 
    Vad heter festivalen, som skulle vara i 4 dagar med 2,5 miljoner besökare?
 
     Hur har det gått med tv-serien med tema musik och vin?
 
     Vad heter den kedja, som man avslöjat att under Q3 som letter of intent med 
     skulle innebära leveranser till Kroatien, som har 1100 butiker?
 
     Finns det verkligen en printing möjlighet i era befintliga produktionsapparat, 
     som man sagt i PM tidigare, för att kunna sätta logotyper på glas?

     Vilka bettingföretag, som avslöjats i PM är det som är intresserade av att 
      marknadsföra sig på Easy Wine Glass glas?
 
Styrelse:
 
När vi pratar om tillsättande av styrelse, vill nog inte övriga aktieägare att man ser fler tomtar och troll. Det skall vara en styrelse, som har erfarenhet med kompetens. Har erfarenhet av de marknadssegment Cefour arbetar inom samt kunskaps- och kontaktbanker internationellt och gärna om det går nationellt. Dessutom behöver denna styrelse vara fläckfri, annars får ni nog svårt till att få något förtroende hos marknaden. 
 
En förtroende skapande åtgärd kan ju vara på sin plats nu, när en hel del blivit skadeskjutna och ursäkta språket blivit rejält rövknullade att faktiskt emittera A-aktier till oss, som tappat halva kapitalet och sitter låsta en tid framöver med hela kapitalet. Men A-aktierna som jag föreslår skall ha en klausul och får inte avyttras på 3 år och i första hand har styrelse rätt att förvärva aktier. Priset per aktie skall vara dagskurs mellan 10-15 öre och vi skall få en A-aktie på en B-aktie. På så sätt garanterar ni långsiktigt engagemang. Ni får tillbaka förtroende, Ni får en drös, sparare som kommer marknadsföra Cefour och ni har aktieägare, som har något att säga till om, så i fortsättningen inte samma sak, som nu har hänt inträffar. 
 
I mitt fall, som har 3 miljoner B-aktier i Cefour, skulle jag således förvärva 3 miljoner A-aktier. 
 
Då skadas inte företaget ytterligare genom att man späder ut B-aktier och ni kommer att kunna hissa flaggan i topp.
 
Tack för ordet.
 
Ha en bra dag och när du får tid svara gärna på mina frågor så ärligt som möjligt.
 
VD har mitt fulla stöd och tillit. Han har varit rakryggad i sin information och jag tror att ni ska kunna vända denna skuta.
 
Med varma, vänliga hälsningar

 • ALEX, jorken, JSurf and 2 others like this


#5349 Dagens handel i Cefour AB

Postad av Gäst på 31 augusti 2013 - 07:25

Vad säger du om kursutvecklingen, Hauser? Är du förvånad att nedgången är så pass stor eller hade du räknat med den?

 

Nja, jag är väl inte så förvånad. C4 är väldigt PM styrt eller av ett mäklarhus, som kan välja att styra upp eller ned kurs, då de har så mycket pengar att röra sig med. I sån trend hoppar många på tåget och aktien drivs upp eller ned. Skulle tro att man kan kapa åt sig på 22 nivån på måndag och sälja ett gäng på 23 och sen köpa om igen. Det fina är att 22 byggdes upp till en ganska schysst nivå på över 4 miljoner i köp. 23 sidan låg någonstans på över 2 miljoner. Folk räknar nog med att ett PM kommer om USA snart och då blir det nog lite bättre fart beroende naturligtvis vad som skrivs. 

 

Nu pratar jag väldigt kortsiktigt och om korta dagsaffärer, men kakan, som skall delas upp kommer i november-december. Tills dess kan ju rent hypotetiskt även kursen dippa ned till någonstans mellan 15-20 öre. Är man med och tradar på vägen ned till de nivåerna, men även har kvar ett stort innehav på längre sikt, så är man med på båda tågen. Det ena är att du snittar ned dig och gör korta dagsvinster och i slutändan gör du en nätt vinst vid exit.

 

Hoppas att vi är förbi eventuella diskussioner huruvida C4 blir uppköpt eller inte i och med att Capillum ser till att bli majoritetsägare av röster och av företaget. Frågan är vilket blir priset i slutändan? Budnivå har ju som sagt diskuteras till 40-45 öre, men slutbudet kan ju hamna på 35 öre eller 50 öre, det får vi vänta och se. Tills dess gör jag iaf korttrader, vilket iofs inte driver upp kursen, men det jag gör, gör ändå andra. 

 

Vänligen

Mr Hauser

Ps. Vill passa på att be alla om ursäkt som läst mina dryga och oseriösa inlägg på Placera på sistone. Lätt att hamna i en negativ spiral, då man påverkas av vad som skrivs, som är vilseledande, varför det är möjligt att skriva små knäppa och provocerande inlägg. 


 • Heisenberg, Mange, Libra and 2 others like this


#18373 Dagens handel i Josab International

Postad av 10DJ 21 januari 2014 - 11:11

Nu blev sammanfattningen klar på Redeye:

http://www.redeye.se...-01-21-shandong


 • Mange, Jadu, jlondon and 2 others like this


#15539 Dagens handel i Josab International

Postad av 10DJ 02 januari 2014 - 03:42

Vataple/Josab söker ytterligare personal? utgivningsdatum 2013-12-30
 

1 st Vattenchefstekniker (såg jag nu)

2 st Water Treatment Engineers


http://jobs.zhaopin....=y&ff=01&ss=101
http://jobs.zhaopin....=y&ff=01&ss=101

Några andra vattenreningsbolag än Josab finns inte här i denna företagsgrupp.
http://www.greentowe....php?page_id=14


 • Nybörjarn, Mange, Calvin99 and 2 others like this


#10081 Dagens handel i Josab International

Postad av skuggan 28 november 2013 - 01:07

Fan va skönt PM!!!

 

Är sjukt glad att jag tog mig i kragen och lyssnade på signalerna och verkligen trodde att en affär med ICW skulle bli av, phuuu.

 

Det bästa med det tycker jag är:

 

”Med en stark kassa kan bolaget nu investera i långsiktighet både vad gäller kompetens, marknadsutveckling samt produktportfölj” säger Andrej Setina, VD Josab International AB.
”Med ICW som en av våra största ägare och med deras marknadsåtkomst öppnas stora möjligheter att skapa affärer av betydande volym redan under nästkommande år”, fortsätter Andrej Setina.

Jag önskar att jag visste vad betydande volymer betyder för Andrej.

Jag tror fan vi snackar 1000 - tals..... Det här kommer bli helt sjukt bra.

 

För er som tror att tåget redan åkt kan jag nu med säkerhet säga att vi snackar inte om ett tåg, vi snackar om en raket. 

Startmotorerna har precis börjat ryka så det är inte försent att ta klivet på.

2014 kommer bli en sjuuuuk resa vi snackar överljudshastighet och rakt ut i rymden :) FAN VA GLAD JAG ÄR!!!!  

 

//skuggan


 • Nybörjarn, Mange, noob and 2 others like this


#10048 Dagens handel i Josab International

Postad av MercuriusC 28 november 2013 - 12:08

Välkommen ICW!

http://aktietorget.s...m.aspx?ID=67659


 • Nybörjarn, Mange, noob and 2 others like this


#2922 Projekt för investerare

Postad av Heisenberg 11 juli 2013 - 03:33

Hej gubbar!

 

Jag har inte presenterat mig för er riktigt ännu och vad jag egentligen arbetar med. Förutom e-handelsexpert, är jag också en "ung" entreprenör som arbetar med nya idéer och uppfinningar av saker som underlättar eller genererar intäkter av olika slag.

 

Eftersom vi har ett forum som flödar av diskussioner från rena investerar-"snubbar", så kanske det kan vara intressant att lite längre fram öppna upp en ny sektion för en ny målgrupp.

 

Jag tänker mig att man släpper in inlägg i en egen sektion där den nya målgruppen kan presentera sin idé i hopp om att komma i kontakt med riskinvesterare. Vem vet, det kan ju i princip vara vad som helst - allt ifrån en iPhone app till en ny innovativ produkt som kan väcka intresse hos någon här.

 

Låt säga att någon presenterar sin idé här och behöver t.ex. 500 tkr för att komma igång med projektet, så kanske dessa personer lyckas möta någon från SWESHARES för att fullborda sin vision. Lite så som t.ex. Kickstarter fungerar.

 

Vi kan åtminstone fundera lite på detta, jag kan ibland vara sugen på att investera mina pengar i annat än bara aktier.

 

Allt gott!


 • MrTing, 10DJ, Richard1987 and 1 other like thisToggle shoutbox Chatt Öppna chatten i ett nytt fönster

Varmt välkommen till SWESHARES livechatt, du måste ha postat minst 10 inlägg i vårt forum för att använda chatten!
@  Heisenberg : (08 oktober 2017 - 08:03 ) Yes, men har varit inaktiv ett bra tag pga jobb utomlands. Ska försöka ta tag i detta igen!
@  Blindstyre : (05 september 2017 - 13:07 ) Är det någon kvar här på forumet?
@  10DJ : (20 januari 2017 - 19:26 ) Josab
http://timesofindia....ow/56675068.cms
@  Jadu : (30 november 2016 - 17:27 ) Tveksam. Får se hur samarbetet ser ut med kommande områden. Detta precis som vissa skriver kommer ganska lägligt tätt inpå ett PM som beskrev att dom letar partners till att helt plötsligt ha partner + order. Där efter släpps den riktigt usla rapporten och en hint om att NE är på gång. Det ska mycket till innan jag själv ens överväger att köpa det bolaget igen.
@  10DJ : (30 november 2016 - 14:54 ) Där kom Josab igång :)
@  Scend3r : (07 oktober 2016 - 08:03 ) Arocell starkt pm igår om distributör i Amerika. http://arocell.com/news/
@  Rambokuken : (18 augusti 2016 - 11:09 ) Har vi någon som sitter kvar i Shamaran? Vad tänker ni om att Frist oil blev försenad till Q1 2017? Själv tror jag bara det är ren byråkrati som tar ut på tiden och att man får ha lite mer tålamod än vad man initialt räknade med, men sen ska den nog ge utdelning.
@  Richard1987 : (07 juli 2016 - 10:41 ) Dags att ta plats i Cyxone, årets raket :)
@  Scend3r : (20 april 2016 - 21:03 ) http://feber.se/spel...investera_i_ny/ stillfront letar ytterligare spelstudio, har 50 MSEK att göra förvärv för.
@  Scend3r : (22 mars 2016 - 16:28 ) Stillfront "Royaltyn är den bästa jag hittills lyckats förhandla till mig under mina tio år i branschen. Men jag kan tyvärr inte säga mer för då har jag en busslast med amerikanska jurister utanför", sade Jörgen Larsson.

"Ambitionen är att inte vara på First North resten av livet utan att vara listade på Stockholmsbörsens Small Cap-lista. Vi tittar redan på vad som krävs för att vi ska ta oss dit och det vore väldigt bra om vi skulle kunna göra det inom ett år från i dag. Det är en ambition", säger Jörgen Larsson.

https://www.avanza.s...-drojer-vd.html
@  Scend3r : (26 februari 2016 - 10:51 ) Stillfront https://www.avanza.s...-of-war-vd.html
@  Scend3r : (26 februari 2016 - 10:50 ) Stillfront rapport http://www.stillfron...okslut-2015.pdf
@  10DJ : (20 januari 2016 - 15:25 ) NXT-ID just nu 1,27 USD
@  10DJ : (17 januari 2016 - 08:59 ) SNS FiRe Conference Names NXT-ID a 2015 Firestarter Company
http://blog.stratnew...tarter-company/
@  10DJ : (16 januari 2016 - 11:38 ) Hittade ett Biometribolag i USA som går mot strömmen. Speciellt nu 2016 börjar de ta sig. Bra ökning igår +26%, 1 mån +217%. Deras produktportfölj börjar röra på sig tydligen.
22 patent inom bolaget. Vi står för stunden på 0,70 USD. http://nxt-id.com
@  Scend3r : (14 januari 2016 - 09:39 ) Det var en trist dag, nästan allt rött! Ökar i några papper och stänger ner sen!
@  Tummps : (09 december 2015 - 09:32 ) Ligger stenhårt i BC ännu, har varit ett intressant år =)
@  Jadu : (08 december 2015 - 17:12 ) Josab likt tidigare. Netent, Starbreeze, Fingerprint, Dedicare, Vardia, Besqab. Du då?
@  Tummps : (08 december 2015 - 15:23 ) Intressant börsdag idag, sjunker på bra
@  Tummps : (08 december 2015 - 15:18 ) Vilka bolag har du under bevakning nu?
@  Tummps : (08 december 2015 - 15:17 ) Nämen sedär, kul att de gamla rävarna är kvar =)
@  Jadu : (08 december 2015 - 15:14 ) Jag är inne i stort sett varje dag och kollar läget.
@  Tummps : (08 december 2015 - 14:57 ) Jag har själv inte varit så aktiv här, men jag är inte inaktiv med aktier. Och jag håller med, det var riktigt skoj för två år sedan när chatten var riktigt aktiv.
@  Tummps : (08 december 2015 - 14:56 ) sen får vi sprida ordet och försöka vara lite mer aktiva bara?
@  Tummps : (08 december 2015 - 14:55 ) Det borde väl gå att blåsa liv i detta forum igen för de som är kvar?
@  Scend3r : (02 december 2015 - 16:49 ) instämmer
@  Jadu : (23 november 2015 - 11:53 ) Fullt möjligt. Är du intresserad så kan du skriva ett pm till honom. Han tittar in då och då
@  Rambokuken : (23 november 2015 - 11:33 ) Domänen kanske är till salu rent av? Heisenberg verkar inte vara överdrivet road utav att göra det.
@  Jadu : (23 november 2015 - 11:10 ) Håller med! Får se om någon orkar ta tag i något nytt angående ett sådant forum. Är inte svårt, mest tidskrävande.
@  Rambokuken : (23 november 2015 - 10:57 ) Förjävla synd att detta forumet dog ut helt. Chatten var ypperligt roande och givande på den tiden då det begav sig.
@  Scend3r : (20 oktober 2015 - 16:22 ) Cyb pm om tester, rallar 15% idag. http://www.cybaero.s...teter-till-havs
@  Scend3r : (01 oktober 2015 - 13:16 ) Arocell kommer äntligen efter många års berg-och-dalbana imål med ce-märkt TK210Elisa, http://www.arocell.c...for-ce-markning
@  Scend3r : (01 oktober 2015 - 13:16 ) Gött! Bra här med!
@  Jadu : (30 september 2015 - 16:05 ) Roligt att höra. Allt är bara fint med mig.Kör sista högsäsongen nu på arbetet sedan blir det vidare till nya äventyr.
@  Heisenberg : (30 september 2015 - 11:45 ) Det är bara bra tack, hur är det med er? Självklart har jag mitt kapital arbetandes i olika papper, jag har dock varit upptagen med jobb hela sommaren som gjort att jag tvingats vara passiv på b.la SWESHARES.
@  Scend3r : (29 september 2015 - 08:53 ) tjena heisenberg, har du pengarna investerade i något atm?
@  Jadu : (28 september 2015 - 16:17 ) https://www.aktietor...m.aspx?ID=75187 JOSAB
@  Jadu : (28 september 2015 - 16:16 ) Hallå där! Det kan man lugnt säga. Allt bra?
@  Heisenberg : (28 september 2015 - 13:30 ) Hej å hå, det var ett tag sedan!
@  Jadu : (24 september 2015 - 16:26 ) Emissionsgaranti. Alltså ser man det inte som säkert att intäkter kommer börja komma?